BADAR PRIHATIN PALESTIN

DSC01951

MALAM ASPIRASI SENI 2009 – Bersamamu Palestin

1 Ogos 2009, seramai 40 orang ahli Badar SDAR telah menghadiri program Malam Aspirasi Seni “Bersamamu Palestin” di Pusat Dakwah Islamiah Paroi, Seremban Negeri Sembilan. Program tersebut dianjurkan oleh ISMA Seremban dengan kerjasama JHEINS dan MAINS Negeri Sembilan.

Majlis tersebut telah dirasmikan oleh Ybhg. Pengarah Jab. Hel Ehwal Islam Negeri Sembilan Tn. Hj Selamat b. Paigo. Pelajar-pelajar BADAR diiringi oleh Ustaz Muhamad Mahros b. Mahfot dengan menaiki bas sekolah.

Antara pengisian pada malam tersebut ialah Pidato Palestin dari wakil Aman Palestin, Nasyid Live oleh Muadz dan deklamasi sajak Palestin oleh Pn. Mahaya bt. Mohd Yassin dan Pn. Nisah bt. Harun dari Persatuan Penulis Negeri Sembilan.

Apa yang menarik , dua orang pelajar Badar SDAR iaitu Sdr. Aiman Hazim b. Zamri dan Sdr. Ahmad Syafiq Aizat b. Nazri telah mendeklamasikan sebuah sajak “ Jauhnya Palestin Dari Kita..” dalam acara persembahan nasyid dan deklamasi sajak sekolah menengah pada sesi petang.

Program ini berjaya meransang dan menarik minat orang ramai agar peka kepada Isu palestin dan bersama-sama menyumbang kepada saudara mereka seIslam.

SAVE PALESTIN SAVE UMMAH
PALESTINE IN OUR HEART
Bir ruh Bid Dam…
Nufdi ka Ya Shahid….

DSC01992
DSC01990
DSC01975
DSC01977
DSC01962

Advertisements

One response to “BADAR PRIHATIN PALESTIN

  1. moga kalian dan diri ini tetap terus mendoakan dan membantu pembebasan Palestin. Jangan biarkan pidato Mejar Nazri dan lagu-lagu Mu’adz sekadar halwa telinga.

    inilah masa untuk memberi manfaat, bukan menerima manfaat semata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s