Mantapkan institusi USRAH – Pesanan Pengetua

DSC03177Pada 17 Oktober yang lalu Muktamar Sanawi Badar Kali Ke 4 telah dirasmikan oleh Yang Berbahagia Tn. Hj Azam b. Md. Atan Pengetua Cemerlang Jusa C Sekolah Dato’ Abdul Razak. Muktamar tersebut telah dihadiri Penolong Kanan HEM Tn. Hj Sahak. Guru Ketua Bidang, guru=guru penasihat, guru-guru, bekas presiden Badar, HICOM pelajar dan ahli-ahli penggerak Badar. Ucapan Dasar yang bertemakan “ Badar Bersama Mendidik dan Berbakti ” telah disampaikan Sdr. Mohd Taufik b. Othman yang menekankan tugas dan peranan Badar ialah mendidik para pelajar agar berbakti kepada sekolah, masyarakat dan negara. Mereka adalah bakal pemimpin masa depan.

Acara kemuncak ialah perasmian Muktamar oleh Tn. Hj Azam b. Md. Atan yang menekankan kepentingan institusi usrah dalam membangunkan sahsiah dan watak pelajar SBP. Badar harus menggerakkan dakwah ke seluruh warga pelajar dan tidak mewujudkan budaya keterasingan dengan kelompok pelajar lain. Beliau menegaskan sehingga ke saat ini beliau masih lagi berusrah dan inilah yang menjadi benteng dari terjebak kepada perkara negatif.

DSC03193Majlis Muktamar diserikan dengan pengumuman pelantikan Presiden Badar 2010 iaitu Sdr. Ahmad Syafiq Aizat b. Nazri dan jawatankuasa tertinggi Badar 2010. Tuan Pengetua telah menyampaikan hadiah–hadiah penghargaan kepada AJK Badar 2009 dan anugerah pertandingan yang telah dijalankan. Seterusnya muktamar diakhiri dengan tayangan montaj,persembahan nasyid dan jamuan makan.

Muktamar ini juga turut dihadiri oleh dua orang bekas Presiden Badar iaitu Sdr. Muhd Harith b. Mohamad Kamaludin (Presiden 2007 – sekarang persedian ke luar negara di Kolej Mara Seremban bidang Kejuruteraan) dan Sdr. Fadhil b. Basery ( Presiden 2008 – sekarang persedian ke luar negara di Intac Shah Alam bidang Farmasi).

DSC03166DSC03167DSC03171DSC03189DSC03243DSC03245

Advertisements

One response to “Mantapkan institusi USRAH – Pesanan Pengetua

  1. tahniah kpd syafiq aizat…
    and tahniah juga kpd taufik kerana tlh melakukan tugas dgn baik…
    semoga berjaya…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s