Tawaran ke Luar Negara : Tahniah buat Ex-Badar 2009

Muhammad Hatta b. Hamzah

Tahniah buat pimpinan BADAR Sdar 2009 yang mendapat tawaran ke luar negara atas tajaan JPA , MARA atau persendirian.

Mohd Azfar  b. Mohammaddiah ( Timbalan Presiden Badar) sedang mengikuti persedian di Kolej Damansara Utama (KDU) untuk melanjutkan pelajaran ke Australia dalam bidang Fizik.

Muhamad Hatta b. Hamzah  ( bekas Setiausaha Agung  Badar) sedang belajar UPM  untuk persedian ke Mesir dalam bidang perubatan.

Muhamad Huzaifah b. Jusoh ( Bekas Ketua Lujnah Kaderisasi)  mendapat tawaran JPA  dalam bidang perubatan ke Jordan. Sekarang belajar di INTEC.

Mior Zainul Arif (bekas Bendahari Badar)  mendapat tawaran JPA ke India  dalam bidang perubatan dan akan melanjutkan pelajaran ke Kolej Teknologi Timur  Sepang.

Muhammad Najmi b. Abd. Latif ( bekas Ketua Lujnah Tugas-Tugas Khas) mendapat tawaran JPA ke India  dalam bidang perubatan dan akan melanjutkan pelajaran ke  Kolej Teknologi Timur  Sepang.

Afzal Eizaz b. Abd. Ghani ( bekas Ketua Lujnah Penerbitan dan IT) mendapat tawaran JPA untuk program berkembar dengan Penang Medical College dalam bidang Perubatan. Akan belajar persediaan di INTEC.

Alim  b. Nazri ( Bekas Ketua Lujnah Dakwah) mendapat tawaran MARA dalam bidang Perubatan. Persediaan IB di Kolej Mara Banting.

Pihak BADAR SDAR mengucapkan setinggi-tinggi tahniah atas kejayaan anda semua.

” Akademik Cemerlang Dakwah Terbilang”

Advertisements

One response to “Tawaran ke Luar Negara : Tahniah buat Ex-Badar 2009

  1. Tahniah diucapkan kpd anda semua … kenali sejarah silam..berapa ramai pelajar bumiputera yg melanjutkan pelajaran di luar negara namun sehingga kini firma perguaman, firma kejuruteraan,firma akauntan,klinik perubatan , firma perniagaan dsbnya masih di kuasai oleh kaum bukan bumiputera…Saya amat sedih , kecemerlangan akademik yg diterapkan di sekolah sekolah lebih menitikberatkan kejayaan individu tetapi sangat kurang menyedarkan pelajar akan kepentingan ummah dari segi nisbah ekonomi.Maka jadilah pelajar ini kelompok generasi yg hebat dalam kesinambungan membentuk pula keluarga masing-masing yg cemerlang tetapi masih bekerja dgn pihak kerajaan atau swasta yg rata rata dimonopoli oleh bukan islam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s