Jalinan Ukhuwwah Mahabbah Sdar – Semesra ( JUMSS)

Mengakar Ukhuwwah Merimbun Dakwah Badar SDAR-Semesra

11 Julai 2010, pihak Badar SDAR telah mengadakan lawatan Jalinan Ukhuwwah Mahabbah Badar Sdar – Semesra (JUMSS) ke Sekolah Menengah Sains Rembau (Semesra). Ketibaan delegasi Badar SDAR telah disambut oleh guru penasihat Badar Semesra Ust. Nazirul Amir  dan pemimpin Badar Semesra.

Matlamat lawatan ini ialah mengeratkan ikatan silaturrahim antara penggerak Badar SDAR dan Badar Semesra di samping berkongsi pengalaman dalam menggerakkan organisasi Badar di sekolah masing-masing.

PK Hem Semesra Tn. Hj Mohd Azman menerima cenderamata dari guru penasihat Badar Sdar

Majlis dimulakan dengan ucapan alu-aluan dari wakil Badar Sdar iaitu Ust. Mohd Azizee b. Hasan. Beliau mengucapkan terima kasih pada pihak Badar Semesra kerana sudi menerima kunjungan ini. Beliau berharapa pertemuan ini akan menjadi medium bertukar-tukar pengalaman dan mencari kaedah terbaik bagi melaksanakan aktivisme Badar.

Ucapan seterusnya pula ialah ucapan Tn. Hj. Mohd Azman b. Awang PK Hem Semesra. Beliau berharap lawatan ini dapat mencapai objektif yang digariskan serta memperkasa peranan Badar di sekolah masing-masing. Beliau turut memaklumkan bahawa Badar SDAR merupakan organisasi pertama dari sekolah SBP yang datang berkunjung ke Semesra sejak sekolah ini ditubuhkan sekaligus mencatat sejarah sekolah SBP yang pertama datang ke Semesra.

Freindly Match antara Badar Sdar- Semesra

Program JUMSS ini diisi dengan perlawanan persahabatan bola sepak yang telah dimenangi oleh Badar SDAR. Seterusnya program perkongsian pengalaman antara Badar Sdar- Badar Semesra telah diadakan di Surau Semesra. Pelbagai input dan pengalaman dapat dikongsi bagi memajukan organisasi Badar masing-masing.

Ukhuwwah Abadan Abadaa

Majlis diakhiri dengan majlis penyampaian cenderamata pihak Badar Sdar kepada wakil Badar Semesra. Cenderamata Badar Sdar telah disampaikan oleh Presiden Badar iaitu Sdr. Ahmad Syafiq Aizat b. Nazri.Kunjungan ringkas ini memberikan momentum baru dan mengikat tali ukhuwwah yang kukuh antara Badar Sdar – Semesra.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s