Marhaban Ya Ramadhan

Assalamualaikum warahmatullahi wabaraktuh,

Ramadhan bakal menjelang tiba. Kini bulan meraih keuntungan dan laba sudah menjelma. Semoga hadirnya Ramadhan bakal menyuntik semangat dan mentajdid izzah kita pada agama.

Saya mewakili pihak JK Tertinggi Badar Sdar mengucapkan Salam Ramadhan 1431H / 2010 M. Semoga Ramadhan pada kali ini meningkatkan keimanan dan ketaqwaan kita sepanjang menjalani tarbiyah di Madrasah Ramadhan ini.

Marilah kita isikan kursus di bulan yang penuh keberkatan ini dengan aktiviti-aktiviti pengukuh iman dan pembentuk insan rabbani seperti tilawah Quran, solat terawih, qiamulalil, bersedekah,iktikaf, berjihad melawan hawa nafsu agar kita berjaya keluar sebagai graduan muttaqi.

Salam Ramadhan el- Mubarak

Sdr. Ahmad Syafiq Aizat b. Nazri
Presiden Badar 2010

Advertisements

2 responses to “Marhaban Ya Ramadhan

  1. ..Berpada pada dalam menulis..

    Cuba lihatlah gaya penulisan pelajar China dan bandingkan gaya bahasa yg umumnya ditulis oleh pelajar Melayu- nampak, gah, dan seumpamanya .

    Saya mohon maaf di atas tulisan ini dan sy percaya penulis artikel ini bermaksud baik , saya akui artikel ini bagus kerana memberi nasihat dan saling mengingati sesama sdr islam.

    Sebagai pembaca, saya terasa ada sedikit unsur taksub / mengada -ngada bila terlihat perkataan “graduan muttaqi” tu..Mohon maaf sdr penulis ye

    • Syukran..graduan muttaqi bermaksud mereka berjaya memperolehi ijazah ketaqwaan yang matlamat terpenting dari ibadah puasa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s