Majlis Iftar Jamaie BADAR

U. Zaidi sedang berbuka puasa bersama ahli Badar

20 Ogos 2010 yang lalu telah diadakan majlis Iftar Jamaei    (Berbuka Puasa) Badar SDAR. Majlis yang dihadiri hampir 60 orang yang terdiri dari para ahli Badar dan beberapa pelajar jemputan Badar. Turut serta majlis tersebut guru-guru penasihat seperti Ustaz Zaidi b. Husin, Ust. Tajul Azhar  b. Harun dan Ustaz Mohd Azizee b. Hasan . Majlis Iftar ini dibuka dengan masakan ala penang iaitu Nasi Briani, Dalca, Lauk Ayam dan Daging masak hitam yang disertakan papedom.

Pada malamnya diadakan solat sunat terawih yang diimamkan oleh Ustaz Zaidi b. Husin dan tazkirah ringkas sempena Ramadhan.

Advertisements

One response to “Majlis Iftar Jamaie BADAR

  1. Tahniah kerana bersama jemaah BADAR membina sahsiah diri ke arah aqidah mantap, akhlak mulia dan ketrampilan selari tuntutan syariat. Istiqamah dalam ibadah khasnya di bulan Ramadhan ini semoga segala amalan kita ada nialaiannya di sisi Allah. Harapan pakcik adik2 menjadi generasi pemangkin yg kuat jatidiri untuk menangkis segala kepincangan remaja masakini. Cintai ilmu kerana di sana ada Islam. Di mana ada Islam di situ ada ilmu, insyaAllah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s