Kem Tunas Muda Ramadhan B.A.D.A.R

Bergambar seusai aktiviti Derap Langkah B.A.D.A.R

Kem Tunas Muda Ramadhan B.A.D.A.R telah berjaya diadakan pada 28-29 Ogos yang lalu di Masjid Negeri. Program yang berlangsung selama 2 hari ini telah disertai seramai 38 orang pelajar dari tingkatan 1-4.

Sesi Ice Breaking

Objektif utama program ini ialah bagi menghidupkan kemeriahan ibadah di Bulan ramadhan.Disamping itu untuk membina sahsiah pelajar yang mulia, berbudi pekerti, berhemah dan cintakan ajaran Islam khususnya di dalam bulan Ramadhan Al-Mubarak. Ia juga bertujuan mewujudkan suasana keakraban, kemesraan dan seronok beramal ibadat    dalam bulan Ramadhan demi menyemarakkan amalan secara jamaie serta seimbang dalam mengendalikan urusan duniawi dan ukhrawi. Pada masa yang sama ia sebagai satu wadah menjelas dan berkongsi ilmu serta pengalaman dalam menghayati keberkatan, kepentingan, tuntutan dan cabaran beramal sepanjang bulan Ramadhan.

Bertadarus secara berkumpulan

Sesi Pembentangan Kumpulan

Pelbagai aktiviti yang disajikan sepanjang Kem Tunas Muda Ramadhan ini seperti tadarus al-Quran, ceramah, bengkel, derap Badar, iktikaf, qiamulalil dan solat terawih berjamaah.Program kali dibantu olehfasi-fasi dari Kelab Remaja Isma yang terut disertai oleh ahli-ahli Badar Sek. Men. (A) Persekutuan Labu.

Rata-rata pelajar berpuashati dan berharap program ini dapat diteruskan pada masa-masa akan datang.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s